• Bărbatul a contractat virusul de două ori
  • Simptomele au fost similare la ambele infectări
  • Medicii încă studiază ce provoacă reinfectările

Jordan Josey, un avocat de 29 ani din Macon, Georgia, s-a îmbolnăvit pentru prima dată de sărbătoarea St. Patrick, chiar atunci când măsurile de distanțare se desfășurau în toată țara, relatează CNN.

Acesta a fost bolnav pe toată perioada Paștelui- înainte de a dezvolta anticorpi și a-și construi treptat rezistența până la începutul lunii mai.

Acesta a donat plasmă convalescentă pe 18 mai, iar peste 2 săptămâni a primit confirmarea că este pozitiv pentru anticorpii coronavirus. Un alt test din aceeași perioadă i-a confirmat că este negativ la virus.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Pe la sfârșitul lunii iunie, chiar când viața sa părea să revină la normal, făcând din nou sport și vizitându-și familia, bărbatul a început, în mod inexplicabil, să experimenteze din nou simptome de Covid-19.

A doua sa infectare l-a ținut inactiv timp de 4 săptămâni.

El și cu medicul său nu au fost siguri dacă virusul nu a fost de fapt învins complet prima oară când l-a contractat sau dacă s-a reinfectat în acel week-end petrecut cu familia.

Medicul său a refuzat să comenteze, din motiv de siguranță a pacientului.

Oricare ar fi explicația, este cert că bărbatul a contractat virusul de 2 ori. Boala i-a afectat din nou rezistența pulmonară, însă a avut și simptome diferite față de prima oară: o oboseală puternică (pe care doctorii au asociat-o cu mononucleoză și pentru care l-au testat), pierderea apetitului și pierdere în greutate.

Jordan Josey a petrecut 6 săptămâni în carantină totală, din frica de a nu răspândi virusul. Din fericire, niciunul dintre cei 20 oameni cu care s-a reîntâlnit în vacanță nu au fost confirmați pozitiv.

Bărbatul a continuat să muncească de acasă, de pe laptop. Condiția bărbatului s-a înrăutățit, testând pozitiv pentru anticorpi antinucleari, specifici lupusului. Ganglionii limfatici i s-au umflat vizibil.

Deși radiografia pulmonară nu prezenta leziuni, bărbatul avea în continuare dificultăți respiratorii.

,,În iulie, oboseam și când vorbeam. Nu rezistam nici la un apel telefonic. Sunt în continuare pe un tratament cu inhalatoare cu steroizi, pentru a-mi ține respirația scurtă sub control” a declarat acesta într-un interviu.

Tratamentul divers, pastilele, inhalatoarele, spirometrul, toate s-au multiplicat, astfel încât bărbatul a început să facă glume despre condiția sa: ,,I-am spus soției că sunt hotărât să-mi fac o cutie de depozitare a tratamentului pentru Covid, pe care să nu o arunc niciodată; cine știe, poate o să-mi trebuiască și a treia oară”

Ce spun medicii despre reinfectări

Bărbatul a declarat că febra, respirația scurtă, durerile erau similare cu ce a simțit la prima infectare. Însă cazuri precum ale acestui bărbat sunt rare.

,,Lumea începe să se întrebe dacă nu cumva reinfectarea are loc la puțin timp după prima infectare”, a declarat Dr. Susan Kline de la Facultatea de Medicină a Universității din Minnesota. ,,Aceste rapoarte ne fac să ne întrebăm câți au mai pățit același lucru”.

Este obișnuit ca unele familii de virus să intre în stare latentă și apoi să se reactiveze. De exemplu, virusul varicelo-zosterian poate provoca varicela la copii, poate rămâne inactiv și apoi se poate reactiva ca herpes zoster, sau zona zoster, care provoacă erupții dureroase la adulți.

Totuși, până la coronavirus, SARS, MERS și virusurile sezoniere nu se manifestau astfel.

De-asemenea, părea puțin probabil ca SARS-CoV-2 să se reactiveze în oamenii care au fost deja infectați.

,,Nu cred că avem suficiente dovezi pentru asta, dar nu putem exclude posibilitatea”, a declarat Dr. Kline.