• Cercetătorii au analizat 31.094 de teste efectuate la indivizi simptomatici și asimptomatici la 127 de locuri de testare.
  • Cercetătorii raportează că testele au fost cele mai susceptibile de a fi pozitive în jurul orei 14:00.
  • Doctor: Oamenii pot fi mai contagioși în anumite momente ale zilei.

Acuratețea testelor PCR prin probe de tampon nazofaringian poate varia în funcție de momentul zilei, sugerează noile date, scrie Reuters.

Cercetătorii au analizat 31.094 de teste efectuate la indivizi simptomatici și asimptomatici la 127 de locuri de testare, inclusiv 2.438 de teste care au arătat COVID-19.

Într-o lucrare publicată sâmbătă pe medRxiv înainte de evaluarea între colegi, aceștia raportează că testele au fost cele mai susceptibile de a fi pozitive în jurul orei 14:00, iar proporția testelor pozitive la începutul după-amiezii a fost de două ori mai mare decât cea mai mică proporție observată în alte momente ale zilei.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Studiul „sugerează că oamenii pot fi mai contagioși în anumite momente ale zilei și ridică întrebări dacă testele pentru SARS-CoV-2 pot fi mai puțin exacte atunci când sunt colectate între seara târziu și dimineața devreme”, a spus co-autorul Dr. Candace McNaughton de la Universitatea Vanderbilt.

„În cazul în care constatările noastre sunt confirmate, clinicienii și echipele de sănătate publică ar putea concentra eforturile lor pe reducerea riscului de răspândire virală în perioadele virale de vârf”, a spus ea.