• Peste 450.000 de cazuri COVID-19 în România
  • Azi au fost 8500 de cazuri, 1.226 sunt la ATI
  • Alte 172 persoane au murit în ultimele 24h
  • ECDC: „România trebuie să ia măsuri mai dure”

Măsurile luate de autoritățile din România nu sunt suficiente, anunță Centrul European pentru Controlul Bolilor, care proiectează tot mai multe cazuri și decese în România până de Crăciun.

La noi carantina e de formă. În Constanța e business as usual, orașul e aglomerat și niciun filtru de poliție. Numărul de cazuri crește în loc să scadă după o săptămână de carantină.

E o zi mai bună în plan național. 8500 de cazuri noi din 35.000 de teste. 172 de persoane și-au pierdut viața, iar 1.226 sunt la ATI. Experții ne vorbesc despre importanța măștii, dar în România circulă 12 tipuri de măsti neconforme. Nici măcar farmaciștii nu știu dacă produsele pe care le vând sunt bune.

Sorina Pinghel, farmacist: „Noi în primul rând trebuie să avem marfa însoţită de un certificat de calitate. Ne uităm la ele să nu fie rupte, să fie intacte, să fie practic în stare bună. Mai mult de atât nu putem face. Nu putem face un control calitativ să vedem cât la sută filtrează masca. Nu avem posibilitatea asta în farmacie.“

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.