Prefectul Capitalei: În București, nu mai sunt locuri la ATI. Spitalul Colentina devine spital COVID

Prefectul Capitalei: În București, nu mai sunt locuri la ATI. Spitalul Colentina devine spital COVID Sursa: Mediafax Foto
  • Capitala nu mai are locuri pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2
  • Cojanu: În București, nu mai sunt locuri la ATI
  • Medicii și asistenții școlari vor fi detașați în spitalele Covid-19

Prefectul Bucureștiului, George Cojanu, a spus, duminică seară, că Spitalul Colentina va deveni spital COVID începând de luni. Decizia autorităților vine după ce Capitala nu mai are locuri pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. 

În București, nu mai sunt locuri la ATI. Asta e o problemă gravă. Mâine, spitalul Colentina va intra în totalitate pentru tratatea bolnavilor Covid, vor fi 3-400 de locuri. La spitalul Marius Nasta a fost trimisă o unitatea mobilă și vor fi detașați medici pentru această unitate mobilă. Pentru lipsa de paturi, Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” și Spitalul Universitar de Urgență Elias, managerii, vor colabora pentru a asigura personalul medical din Elias”, a declarat George Cojanu la Digi24.

Prefectul a mai spus că s-a luat decizia cu Ministereul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării ca medicii și asistenții școlari din scenariul roșu să fie detașați în spitalele Covid-19.