• Numărul celor care trăiesc în Ilfov este mult mai mare decât cel oficial
  • Dacă cifrele ar fi reale, ar rezulta o rată de infectare mult mai mică pentru Ilfov
  • Oamenii se infectează la locul de muncă, în București, dar sunt contorizați în Ilfov

Capitala e înconjurată de localități carantinate. Sunt sute de mii de oameni care trăiesc în Ilfov și muncesc în București sau care stau în Capitală, dar lucrează în Ilfov.

De aceea e imposibil să spui cu exactitate care e rata de infectări în localitățile limitrofe. O spune chiar prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir. Mai multe localități au intrat rând pe rând în carantină, deși acolo nu există focare.

Toată lumea cunoaște situația, dar nimeni n-o rezolvă. Una dintre cele mai mari probleme e că oamenii se infectează la locul de muncă, în București, dar sunt contorizați în Ilfov, adică acolo unde declară reședința.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Daniel Tudorel Zamfir, prefect Ilfov: „Este imposibil să spun câți oameni din Ilfov lucrează în București. Este imposibil. Nu avem nicio posibilitate de verificare.”

La Berceni, din 75 de cazuri, 46 erau cu buletine de București. Din 270 de cazuri, la Bragadiru, 136 erau cu buletine din altă parte. Deci rata de infectare din Ilfov nu este cea reală. Adică nu este cea reală raportându-ne la populația efectivă.

Dacă s-ar putea stabili cumva numărul real al locuitorilor din Ilfov, prefectul spune că rata de infectare ar fi mult mai mică. Și mai e o problemă: delimitarea localităților. Limita dintre Capitală și Ilfov e o linie imaginară, greu de definit. Greu de crezut, dar sunt blocuri și străzi care aparțin jumătate de Ilfov, jumătate de București.

Daniel Tudorel Zamfir, prefect Ilfov: „Noi raportăm numărul de cazuri din ultimele 14 zile, cum era ieri, 3900 de persoane active, le împărțim la această populație care are documentele într-o formă sau alta pe Ilfov și ne dă incidența foarte mare. Dacă am raporta acest număr la numărul real la populația efectivă, cu siguranță am fi undeva la media Bucureștiului.”