• FDA a aprobat o anumită specie de porci ca fiind sigură pentru consum alimentar și uz medical
  • Primul animal modificat genetic și aprobat de FDA a fost somonul
  • Porcii GalSafe vor fi folosiți de compania dezvoltatoare pentru transplantul de organe

Suinele modificate genetic au fost aprobate de FDA pentru consum alimentar și uz medical, informează The Guardian. Decizia a provocat multe reacții contradictorii. Este prima dată când un animal este declarat sigur atât pentru alimentație, cât și pentru uz medical.

Porcii au fost modificați astfel încât să fie eliminat zahărul alpha-gal, un element găsit în carnea roșie și care provoacă alergii. Primul animal modificat genetic aprobat de FDA a fost somonul, în 2015.

FDA a concluzionat ca porcii cunoscuți sub numele de GalSafe pot fi mâncați de populația generală și că pot fi vânduți prin sistem de comandă cu livrare la domiciliu. Momentan, există numai 1.000 de porci care au această modificare genetică.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Un purtător de cuvânt al United Therapeutics Corp, compania care a creat porcii modificați genetic, a fost mai rezervat în declarații. Într-un comunicat transmis prin email, s-a precizat faptul că nu se ia în calcul vânzarea directă a cărnii către consumator.

Scopul principal al ingineriei genetice dezvoltate în suine este de a crea organe care nu conțin alpha-gal, potrivite pentru xenotransplant (transplant de organe de la o sursă non-umană către om) la pacienții care suferă de sindromul alpha-gal.