• Pacienții în stare gravă de la ATI vor putea fi vizitați de familie. 
  • Se întâmplă acest lucru, pentru prima dată în România, la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.
  • Ruda de gradul I al pacientului trebuie să facă o cerere către directorul medical și să semneze un formular că își asumă potențialul risc de infectare.

Pacienții în stare grava, inclusiv cei de la terapie intensivă, vor putea fi vizitați de către membrii familiei cu respectarea unor condiții stricte pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Se întâmplă acest lucru, pentru prima dată în România, la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat, luni, că decizia a fost luată împreună cu medicul epidemiolog, încă de când a preluat mandatul pentru conducerea interimară a unității medicale, în luna iulie a anului trecut, scrie Monitorul de Suceava.

„Am decis că este bine și putem să aprobăm aceste vizite pentru pacienții aflați în stare gravă. Este foarte important ca acești pacienți să aibă suportul celor dragi. Am încercat să suplinim prin prezența medicilor și psihologilor, dar nu este întotdeauna de ajuns. Este foarte important ca cel aflat în stare gravă, în stare critică, să simtă că are suportul celor dragi”, a afirmat dr. Calancea.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Coordonatorul secției ATI Covid din spital, dr. Dănuț Barbunc, a explicat că, pentru a vizita un pacient aflat la Terapie Intensivă – Covid, ruda de gradul I a acestuia trebuie să facă o cerere în acest sens către directorul medical și trebuie să semneze un formular că își asumă potențialul risc de infectare.