• Un veterinar a salvat ochiul unui tigru în prima operație de acest fel din lume
  • Personalul a observat că ochiul stâng se deteriora și un medic veterinar specializat a pus diagnosticul de ulcer cornean

Ochiul unui tigru a fost salvat în ceea ce se crede a fi prima operație de acest tip din lume, relatează BBC.

Ratna, o femelă de tigru sumatran de 17 ani, trăiește la Shepreth Wildlife Park lângă Cambridge.

Personalul a observat că ochiul stâng se deteriora și un medic veterinar specializat a pus diagnosticul de ulcer cornean. Operația pe cornee, care nu este neobișnuită la pisici și câini domestici, a necesitat „mult mai mult anestezic” în cazul Ratnei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Williams, de la Queen’s Veterinary School Hospital de la Universitatea din Cambridge, a declarat, după două luni de monitorizare atentă, că a fost încântat să poată să stailească vindecarea completă.

Tigrul a mai fost operat de cataractă înainte să fie mutat în parc, la începutul anului 2019, pentru a-și trăi anii de bătrânețe. Pentru că avea nevoie de picături în ochi zilnic, sănătatea ochiului stâng a fost monitorizată îndeaproape de către personal.

O operație inițială, efectuată la începutul lunii februarie pentru a trata o decolorare, nu a avut efectul dorit și ochiul femelei a continuat să se deterioreze.

Este ca și cum am face cu orice pisică domestică – dar cu mult mai mult anestezic„, a spus doctorul despre operația de 30 de minute pe tigrul de 93 de kg. „Dar nu cred că nimeni a mai făcut asta până acum la această specie.