• Un veterinar a salvat ochiul unui tigru în prima operație de acest fel din lume
  • Personalul a observat că ochiul stâng se deteriora și un medic veterinar specializat a pus diagnosticul de ulcer cornean

Ochiul unui tigru a fost salvat în ceea ce se crede a fi prima operație de acest tip din lume, relatează BBC.

Ratna, o femelă de tigru sumatran de 17 ani, trăiește la Shepreth Wildlife Park lângă Cambridge.

Personalul a observat că ochiul stâng se deteriora și un medic veterinar specializat a pus diagnosticul de ulcer cornean. Operația pe cornee, care nu este neobișnuită la pisici și câini domestici, a necesitat „mult mai mult anestezic” în cazul Ratnei.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Williams, de la Queen’s Veterinary School Hospital de la Universitatea din Cambridge, a declarat, după două luni de monitorizare atentă, că a fost încântat să poată să stailească vindecarea completă.

Tigrul a mai fost operat de cataractă înainte să fie mutat în parc, la începutul anului 2019, pentru a-și trăi anii de bătrânețe. Pentru că avea nevoie de picături în ochi zilnic, sănătatea ochiului stâng a fost monitorizată îndeaproape de către personal.

O operație inițială, efectuată la începutul lunii februarie pentru a trata o decolorare, nu a avut efectul dorit și ochiul femelei a continuat să se deterioreze.

Este ca și cum am face cu orice pisică domestică – dar cu mult mai mult anestezic„, a spus doctorul despre operația de 30 de minute pe tigrul de 93 de kg. „Dar nu cred că nimeni a mai făcut asta până acum la această specie.