• O femeie de 37 de ani, care avea COVID-19, a născut la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași patru băieți care sunt perfect sănătoși.
  • Cazul reprezintă o premieră pentru medicina din România.

Echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași a ajutat, marți, o femeie de 37 de ani, pozitivă la virusul SARS-CoV-2, să aducă pe lume patru copii. Toți sunt sănătoși.

„Echipa medicală a rezolvat un caz în premieră pentru România, cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1.400 și 1.800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină”, au transmis, miercuri, reprezentanții Spitalului, într-un comunicat de presă.

Operația de cezariană a durat aproape 3 ore, iar echipa a fost formată din 10 persoane. Proaspăta mămică este în stare stabilă, iar copiii sunt perfect sănătoși.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Mirosul și gustul au fost un pic alterate și ieri și alaltăieri o ușoară stare febrilă pe care nu o mai am”, a spus Liliana, mămica.

Familia Bălan era pregătită pentru trei copilași. Ultimul apărut la ecografie este considerat a fi minunea lor. Părinții s-au gândit din timp ce prenume să le pună celor mici, iar Luca a venit să întregească familia.