Premierul Cîțu solicită creșterea numărului de paturi la ATI: „Ne pregătim pentru un număr mai mare de cazuri”

  • Premierul Florin Cîțu cere creșterea numărului de paturi la ATI.
  • Cîțu a precizat că este o măsură de precauție.
  • Cîțu: „Ne pregătim pentru un număr mai mare de cazuri”.

Premierul Florin Cîțu a participat, duminică, la o ședință a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) și a declarat, la final, că autoritățile se pregătesc pentru creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Cîțu a precizat că solicitarea sa este o măsură de precauție.

„Vreau să mă asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, în România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem să împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție”, a scris Cîțu, pe Facebook.

Prim-ministrul României a solicitat creșterea numărului de paturi ATI și asigurarea echipamentelor de protecție și a medicamentelor necesare, în timpul ședinței CNCCI.

„Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere. Din acest motiv am cerut:

  1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente în lupta anti-COVID.
  2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.
  3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.
  4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.
  5. Continuarea vaccinării in forță.
    Nu trebuie să uităm că evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți”, a transmis Cîțu, duminică, pe Facebook.