•  Xi Jinping a vizitat Wuhan, locul unde a izbucnit epidemia de coronavirus
  • COVID-19 a început să se răspândească mai încet în China
  • Oficialii din provincia Hubei au promis că vor implementa un nou sistem pentru călătorie

Preşedintele chinez Xi Jinping a efectuat marți o vizită în Wuhan, locul unde a izbucnit epidemia cu noul coronavírus, pentru a verifica dacă măsurile de control și prevenție sunt aplicate corect. Liderul comunist a stat de vorbă cu personalul medical și cu o parte din pacienții internați în spitale, potrivit BBC.

Vizita sa are loc în contextul în care COVID-19 a început să se răspândească mai încet în China, iar aceasta şi-a întors atenţia spre prevenirea răspândirii infecţiilor din afară. Doar 19 persoane au fost confirmate pozitiv, marți, în Wuhan.

Publicația Global Times a scris că vizita președintelui chinez a transmis un semnal puternic în toată China și în toată lumea că țara lui a depășit cel mai negru moment de când a izbunic epiemia.

Imaginile cu Xi Jinping în epicentrul epidemiei calmează spiritele în China și oamenii simt că situația legată de coronavirus este sub control. E un semnal că țara se întoarce la viața „normală”, mai ales în condițiile în care liderul communist a fost destul de absent din viața politică de la declanșarea epidemiei, potrivit analiștilor.

Oficialii provinciei Hubei, a cărei capitală este Wuhan, a informat că va implementa un sistem care le va permite oamenilor din zone cu risc mediu sau scăzut de a intra în contact cu virusul să călătorească.

China a înregistrat, de la începutul epidemiei, peste 80.000 de cazuri de infecție cu coronavirus și peste 3.000 de decese.

Foto: Profimedia Images