Preşedintele Sanitas are COVID-19. Huşanu: „Testul copilului meu a ajuns la alt părinte”

Preşedintele Sanitas are COVID-19. Huşanu: „Testul copilului meu a ajuns la alt părinte” Sursa Foto: Facebook / Viorel Hușanu
  • Viorel Hușanu a declarat că a trecut prin toate simptomele bolii
  • Președintele Sanitas face acuzații grave la adresa sistemului sanitar
  • Hușanu susține că ambulanța a venit după 20 de ore

Preşedintele Sanitas, Viorel Huşanu, are COVID-19 şi spune că nu îl sperie atât de mult boala prin care trece de 12 zile, cât dezorganizarea din sistem. Hușanu acuză că ambulanţa a venit să îi testeze copilul după 20 de ore, iar pentru evaluare, aşteaptă de două zile.

Viorel Huşanu a declarat, vineri, la Digi 24, că nu ştie cum a contactat virusul, dar spune că a trecut prin toate simptomele bolii.

De la începutul infectării am trecut prin toate simptomele posibile, de la dureri musculare, dureri în gât, tuse, temperatură şi aşa mai departe, pierderea mirosului, gustului şi încă persistă tusea la 12 zile de la infectare.

Este cumplit, nu doresc nimănui să treacă prin acest episod, mai ales că toată familia mea este infectată, toţi suntem acasă, mă îngrijorează copiii, mă îngrijorează soţia, nimănui nu i-aş dori să treacă prin acest lucru. Am făcut apel ca lumea să se protejeze, pentru că nu este glumă”, spune Huşanu.

Ambulanța a venit după 20 de ore

Preşedintele Sanitas face acuzaţii grave la adresa sistemului sanitar. El spune că o ambulanţă solicitată pentru testarea copilului a venit după 20 de ore, iar pentru evaluarea stării, încă aşteaptă de două zile. În plus, testul copilului său a ajuns la alt părinte.

Mă sperie dezorganizarea sistemului sanitar. Am trecut prin toate: am chemat salvarea şi a venit după 20 de ore pentru un test la copil. Pentru o evaluare, de două zile aştept şi încă nu vine să evalueze copilul. Testul a fost cumva încurcat. Rezultatul copilului a ajuns la alt părinte. Este o dezorganizare în sistem şi asta e îngrijorător”, a mai spus Huşanu.

Întrebat cine evaluează starea familiei sale, aflată în autoizolare, Huşanu a răspuns: „Eu. Aştept de 48 de ore salvarea pentru evaluare a copilului şi nu a venit”.