„Preț de pandemie“ pentru vaccinul anti-Covid-19 produs de compania farmaceutică Moderna: cât va costa o doză

Sursă foto: Profimedia
  • Compania farmaceutică Moderna cere între 32 și 37 dolari pe doză pentru vaccinul său împotriva coronavirusului pentru unii clienți.
  • „E un preț de pandemie“, a spus compania.
  • Compania definește o comandă mică pentru vaccinul său drept „milioane de doze“.
  • Prețul pe care Moderna îl percepe pentru comenzile mici este mai mare decât cel cerut de Pfizer, care a anunțat prețul de 19,5 dolari pe doză.

Moderna cere între 32 și 37 de dolari pe doză pentru vaccinul său anti-Covid-19, scrie cnbc.com. Compania spune că acesta este un „preţ de pandemie“, care va depinde și de numărul de doze comandate de fiecare ţară.

„Lucrăm cu guverne din întreaga lume şi cu alte entităţi pentru a ne asigura că vaccinul va fi accesibil independent de capacitatea de plată“, a spus într-o discuţie cu investitorii consilierul delegat al companiei Moderna, Stephane Bancel.

În timp ce, pentru companie, „milioane de doze“ înseamnă o comandă mică, situație în care o doză costă între 32 și 37 de dolari, preţul va fi mai redus pentru ţările care solicită volume mari de vaccin. Chiar și așa, acest preţ este superior celui de 19,5 dolari al altei companii farmaceutice americane, Pfizer.