Previziuni sumbre pentru britanici după apariția noii tulpini: „700.000 de cazuri pe săptămână până la final de februarie”

  • Veștile proaste se țin lanț pentru Marea Britanie.
  • După ce virusul a suferit o mutație, iar Regatul Unit a fost izolat de restul lumii, medicii vin cu previziuni de coșmar.
  • La sfârșitul lunii februarie se anunță mii de cazuri noi de COVID.

Ce determină explozia de infectări

Dacă se va ajunge la acest scenariu, Marea Britanie se poate confrunta cu un număr de îmbolnăviri și decese de 3 ori mai mare față de cel actual.

Se poate ajunge la cel puțin 20.000 de internări, un număr la care spitalele nu vor mai putea face față.

Un motiv pentru această explozie de infectări este chiar noua tulpină a virusului, cu 70% mai contagioasă decât cea actuală.

Pe de altă parte, cotidianul The Times scrie că Boris Johnson a fost avertizat de la începutul lunii decembrie că epidemia a scăpat de sub control, dar a refuzat să creadă acest lucru.

Ce măsuri a luat Guvernul de la Londra

La sfârșitul săptămânii trecute, Londra și sud-estul Angliei au intrat în cel mai dur nivel de restricții. 34 de milioane de oameni au voie doar să meargă la cumpărături, spital și la muncă, dacă angajatorul spune că nu pot lucra de acasă.

Cu o seară înaintea intrării în vigoare a restricțiilor, mii de londonezi au fugit din capitală.

Previziunile presei britanice

„O evaluare internă, la începutul lunii decembrie, a sugerat că vor exista aproape 700.000 de cazuri pe săptămână până la sfârșitul lunii februarie. De peste trei ori nivelul actual – cu 20.000 de internări în spital și 5.000 de decese”, scrie The Times.

Maria Van Kerkhove, director tehnic OMS: „Până la această oră, nu există dovezi că noua tulpină ar produce forme mai severe sau mortale ale bolii”.