• Aleksei Navalnîi a postat pe Instagram o poza în care apare cu familia sa
  • Politicianul încă se află pe patul de spital, dar se simte mai bine
  • „Nu pot face multe lucruri, însă ieri am reușit să respir de unul singur”, scrie Navalnîi.

Aleksei Navalnîi a publicat prima poză pe Instagram după otrăvire. Politicianul rus se află sub observația medicilor de la clinica universitară „Charite” din Berlin. El spune că nu poate face multe lucruri singur, însă ieri a reușit să respire fără ajutorul aparatelor, scrie TV Rain.

”Salut. Sunt Navalnîi. Mi-e dor de voi. Deocamdată, nu pot aproape nimic, însă ieri am reușit să respir de unul singur. Fără ajutorul cuiva, nu am utilizat nici măcar o simplă supapă în gât, nimic. Mi-a plăcut foarte mult. E un proces puțin apreciat de mulți. Vă recomand”, a scris Alexei Navalnîi pe pagina sa de Instagram.

Aleksei Navalnîi s-a îmbolnăvit pe 20 august într-un zbor de la Tomsk la Moscova. Ulterior, politicianul a fost internat de urgență în spitalul din Omsk și apoi transferat la clinica „Charite” din Berlin. Politicianul rus s-a aflat în comă până pe 7 septembrie. 

Guvernul german a anunțat că testele de toxicologie au arătat „dovezi fără echivoc” ale unui agent nervos chimic din grupul Novichok. Ieri, două laboratoare de specialitate din Franţa şi Suedia au confirmat rezultatele.