• În localitatea Făget au fost confirmaţi pozitiv noul coronavirus 47 de oameni
  • Peste 100 de contacţi direcţi care au fost trimişi în izolare
  • Carantina a fost instaurată pe o perioadă de 14 zile în localităţile Făget, Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică

Peste 7.000 de locuitori sunt afectaţi de măsurile carantinări, iar forţele de ordine supraveghează localităţile şi se asigură că sunt respectate măsurile.

Vasile Ilcău din oraşul Făget s-a trezit în această dimineaţă pentru a merge la lucru. El face naveta la Utvin, la aproape 100 de kilometri distanţă. Firma trimite în fiecare dimineaţă, un microbuz care să îi transporte pe Vasile şi colegii lui, la locul de muncă. Astăzi însă, muncitorii au aşteptat în zadar microbuzul care nu a mai ajuns. Vasile a aflat că şoferului nu i s-a permis accesul în localitate, în condiţiile în care Făgetul este în carantină.

Primele cazuri de coronavirus din Făget au apărut printre membrii comunităţii penticostale care merg la biserica Erata. În prezent sunt 47 de oameni bolnavi de COVID-19, dintre care 14 sunt angajaţi ai spitalului din oraş. În ultimele 24 de ore nu a mai apărut nici un caz nou pe raza localităţii, însă sunt aşteptate rezultatele a 100 de probe.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

„În cazuri de astea nu avem ce face, trebuie să înţelegem. E cam strâmtorată treaba, dar dacă trebuie … . Doar că nu prea crede toată lumea treaba asta”, a spus Vasile Ilcău.

Unde sunt internaţi bolnavii?

„Au plecat iniţial la Victor Babeş, au ajuns la Spitalul CFR şi mai avem încă cinci pe secţia de Boli Infecţioase la noi în spital”, a declarat Melinda Chelariu, asistentă medicală.

După instituirea carantinei, Spitalul Făget a deservit strict urgenţele medicale.

„Deservim strict urgenţele medico-chirurgicale, planificările consultaţiilor în ambulatoriu, iar cele care nu sunt urgenţe le direcţionăm către medicii de familie”, a declarat Iurie Codreanu, directorul Spitalului Făget.