• Două cazuri cu tulpina sud-africană de coronavirus au fost despistate în Carolina de Sud.
  • Autoritățile din Carolina de Sud susțin că nu există o legătură între cei doi pacienți.
  • Varianta B.1.351 din Africa de Sud a fost depistată în peste 30 de țări.

În Statele Unite au fost depistate pentru prima dată două cazuri cu tulpina sud-africană a coronavirusului SARS-CoV-2, transmite ABC News.

Autoritățile din Carolina de Sud susțin că nu există o legătură între cei doi pacienți și nici nu au identificat nicio călătorie recentă care ar fi putut provoca aceste infecții.

Varianta B.1.351 din Africa de Sud a fost depistată în peste 30 de țări, spun oficialii din Carolina de Sud.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Experții susțin că vaccinurile existente acționează pentru a ne proteja de această variantă, chiar dacă nu știm exact cât de eficiente sunt acestea. În acest moment, nu există dovezi care să sugereze că varianta B.1.351 provoacă simptome mai severe”, adaugă Departamentul de Siguranță Publică.

Statele Unite au înregistrat, de asemenea, cazuri cu mutații ale coronavirusului britanic.

Varianta B1351, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, este „predominantă și generează un număr record de cazuri în Africa de Sud și subregiune”, a spus OMS. Tulpina a fost detectată în Botswana, Ghana, Kenya, regiunea franceză din Oceanul Indian Mayotte, Zambia și cel puțin 24 de țări non-africane, potrivit OMS.

Între timp, o altă variantă nouă, extrem de contagioasă numită B117, care a fost detectată inițial în Regatul Unit, a fost găsită în Gambia și Nigeria.