• România a primit 81.600 de doze de la Astra Zeneca
  • Italia este decepționată de cele 250.000 de vaccinuri livrate
  • Marea Britanie a vaccinat aproape 12 milioane de persoane
  • Spaniolii și-au vaccinat aproape toți bătrânii din azile

A început distribuția vaccinului de la AstraZeneca, așa că, în curând, va fi folosit în centrele din țară. Premierul Cîțu a anunțat că programarea pentru dozele venite din Marea Britanie începe de miercuri.

În vreme ce țări precum Franța și Germania folosesc vaccinul AstraZeneca pentru cei până la 65 de ani, la noi va fi folosit la grupele de vârstă 18-55. Săptămâna trecută a fost scandal mare între compania bigpharma și Comisia Europeană, dar acum producătorul își onorează contractul.

Daca îți amintești, recent am putut să vedem aici la Aleph News că Marea Britanie se bazează în proporție de 70-80% în aceasta campanie de vaccinare pe serul făcut de Oxford-Astra Zeneca, care este mai ieftin și mai ușor de produs. Cel mai ieftin vaccin, de doar 2 euro, este esențial în stoparea infectărilor, dar lipsa de eficacitate în fata noilor tulpini pune la îndoială capacitatea acestui ser de a pune stop pandemiei. De aceea, statele europene încearcă să oprească sosirile din tari precum Africa de Sud sau Brazilia, unde au apărut versiuni mult mai rezistente ale coronavirusului.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA