Primele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid au ajuns în România. Raed Arafat: „Este o speranță, lumina de la capătul tunelului”

  • Vaccinul anti-Covid-19 a ajuns în România.
  • Acțiunile care marchează Zilele europene ale vaccinării în România se desfășoară în perioada 25-27 decembrie

ACTUALIZARE 13:40. Crăciunul aduce vaccinul. Primele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid au ajuns în România.

Raed Arafat: Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție. UE a reușit să nu dezamăgească cetățenii. Așa cum a intrat camionul cu primele doze de vaccin în spatele noastre, au intrat în toate țările UE. A fost un efort imens, la care au participat toate țările, inclusiv România. Este o speranță, lumina de la capătul tunelului. Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat și uităm de măsuri. E abia un început care va dura până va avea impact.

Valentin Gheorghiță: E o onoare pentru mine să mă aflu aici, e ziua în care primim prima tranșă, simbolică, care va ajunge în cursul dimineții de 26 decembrie la institutul Cantacuzino. E alocată liniei întâi. Mă bucur să constat interes pe tema vaccinării, că există dezbatere – toate aceste lucruri ne obligă să demarăm campania în condiții cât se poate de sigură. Toate activitățile sunt perfect coordonate cu tot ce se întâmplă în celelalte țări UE. Suntem pregătiți să demarăm campania!

ACTUALIZARE 25 Decembrie, ora 11:00. Autoritățile anunță că ora la care intră în țară primele doze de vaccin anti-Covid s-a schimbat și este acum 13:00.


Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ajung în țară pe la Vama Nădlac 2, în ziua de Crăciun, în jurul orei 12.00, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Este momentul când marcăm începutul Zilelor Europene ale Vaccinării în România.

Acțiunile care marchează Zilele europene ale vaccinării în România se desfășoară în perioada 25-27 decembrie. Ele vor fi organizate în București și în toate regiunile țării, printr-o serie de activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Acțiunile vor începe vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19. Ora aproximativă de intrare în țară a primelor doze de vaccinuri este 12.00.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00.

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.

În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00

Evenimentele vor fi transmise live pe toate paginile de Facebook instituționale ale Guvernului României.