• Centrul de imunizare de la Spitalul Judeţean Timişoara are 8 fluxuri de vaccinare
  • La centrul de vaccinare non-stop, personalul medical administrează vaccin Pfizer
  • În prima noapte, s-au programat 14 pacienţi în intervalul 00:00-07 :00

Hai să îţi arăt acum o premieră naţională. Avem primii români, vaccinaţi pe timp de noapte. Marian Şeitan a primit serul de la Pfizer, exact la miezul nopţii. A venit la singurul centru non-stop, alături de soţie. Amândoi au reuşit să se programeze în urmă cu trei zile. Până acum, ba nu le-a permis programul, ba nu găseau locuri libere.

Marian Șeitan, pacient: „Mă simt bine pentru că pot să vin la orice oră să mă vaccinez. Nu mai stau ziua la coadă 20-30-40 de persoane în faţă.”

Când au intrat în platformă, nici nu ştiau că se pot vaccina şi noaptea. Au verificat locurile libere şi au găsit la ora 24 :00.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ana Șeitan, pacientă: „M-am mirat şi am mai sunat o dată la DSP, să fiu sigură că nu s-a făcut o greşeală. Soţul a primit mesaj, dar, totuşi am sunat la ei.”

Centrul de vaccinare non-stop s-a deschis în urmă cu o lună. Însă, platforma nu a permis programările pe timp de noapte.

Raul Pătrașcu, manager – Spitalul Judeţean Timişoara: „În această perioadă însă, nu a scăzut numărul de programări, în cadrul acestui centru, ci pur şi simplu am condensat persoanele care ar fi trebuit să fie vaccinate într-o perioadă de 24 de ore, în perioadă de 12 ore.”

Chiar şi aşa, medicii spun că nu au făcut rabat. Au muncit de două ori mai mult. Şi au reuşit să vaccineze cam 500 de persoane pe zi.

Simona Tămășan, coordinator – Centru de vaccinare non-stop: „Până acum a fost o muncă asiduă. Ne-am străduit să facem faţă tuturor. Am suplimentat personalul. Şi am accelerat puţin ritmul, încercând să ne păstrăm standardele de calitate.”