• Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat din Bucureşti, a anunţat, joi seara, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.
  • Andrei Baciu a spus, la Digi 24, că a fost confirmat, joi, primul caz de gripă în cazul unui bărbat din Bucureşti.
  • Starea bărbatului este bună.

Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat din Bucureşti, a anunţat, joi seara, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Andrei Baciu a spus, la Digi 24, că a fost confirmat, joi, primul caz de gripă în cazul unui bărbat din Bucureşti.

Starea bărbatului este bună.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), în prima săptămână din luna noiembrie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 45.249, cu 5.3% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (47.773) si cu 19,1% mai mic comparativ cu cel din săptaămâna anterioară (55.930).

Au fost raportate la nivel naţional 74 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 10 cazuri înregistrate în săptămâna anterioară.

În săptămâna 1 – 7 noiembrie nu a fost înregistrat niciun caz confirmat de gripă, primul caz fiind confirmat joi, 11 noiembrie.

Până la data de 7 noiembrie au fost vaccinate antigripal 144.800 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.