Primul copil român, bolnav de COVID-19, internat în stare gravă la Terapie Intensivă

  • Este primul caz al unui copil român aflat în stare gravă din cauza COVID-19
  • Băiatul de opt ani este din Buzău și a luat boala de la părinții lui, diagnosticați și ei cu această maladie
  • Starea lui este stabilă, dar plămânii lui sunt grav afectați

Un băiat în vârstă de opt ani, diagnosticat cu COVID-19, este internat în stare gravă pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Gomoiu, din București. Este primul copil din România aflat în stare gravă, după ce s-a infectat cu acest virus.

Potrivit medicilor din spital, starea lui este stabilă, dar plămânii copilului sunt foarte afectați.

Copilul a fost diagnosticat cu Sindromul Kawasaki, o afecțiune asociată micuților infectați cu COVID-19.

Simptomele au apărut în weekend, când băiatul de opt ani a început să facă febră și să nu se simtă bine. El a fost internat, inițial, la Spitalul din Buzău, însă starea lui s-a agravat, motiv pentru care a fost transferat la o unitate medicală din Capitală.

Eugenia Foarfecă, correspondent Aleph News: Copilul este bine. Medicii spun că starea lui este stabilă, însă plămânii lui au fost serios afectați din cauza acestei afecțiuni. În momentul de față, se ocupă de el o echipă formată din mai mulți medici de diferite specialități. Deși este un caz grav, această afecțiune este foarte, foarte rară. Este singurul caz din România, prin urmare nu are vreo legătură cu începerea școlii.  

Miercuri, la nivel național, au fost raportați peste 1.700 de oameni infectați cu coronavirus în 24 de ore, acesta fiind cel mai negru bilanț de până acum.