• O femeie de 89 de ani, din Olanda, a murit după ce s-a infectat a doua oară cu COVID-19 – este primul caz de deces al unei persoane care se infectează a doua oară.
  • Femeia suferea de Boala Waldenstrom, o formă rară de cancer al globulelor albe.
  • De la începutul pandemiei până în prezent, cercetătorii au confirmat 23 de cazuri de reinfectare cu COVID-19, însă toți pacienții s-au vindecat.

O femeie în vârstă din Olanda a murit după ce s-a infectat a doua oară cu coronavirus, conform unui studiu, relatează BNO News. Este prima oară când o persoană moare după a doua infecție cu coronavirus.

Pacienta în vârstă de 89 de ani a fost tratată pentru Boala Waldenstrom, o formă rară de cancer al globulelor albe. Boala se poate trata, dar este incurabilă.

Pacienta a ajuns la urgențe, la începutul anului 2020, cu febră și tuse severă

Studiul, publicat în Oxford University Press, spune că pacienta a ajuns la urgențe la începutul anului 2020 și acuza febră și tuse severă.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

A fost testată pozitiv pentru coronavirus și a rămas internată 5 zile. Deși simptomele au dispărut complet, femeia a continuat să se simtă obosită.

După două luni a avut din nou simptome de COVID-19

După aproximativ două luni, după ce a început din nou cura cu chimioterapie, a început să aibă febră, să tușească și să respire cu dificultate.

A fost internată în spital, iar medicii au constat că nivelul saturației de oxigen era de 90%, cu o rată de respiratorie de 40 de răsuflări pe minut.

Și de data aceasta a fost testată pozitiv pentru coronavirus, în timp ce testele pentru anticorpi erau negative în ziua a patra și în ziua a șasea.

Primul caz de deces al unei persoane care se infectează a doua oară cu COVID-19

În ziua a opta, starea de sănătate a pacientei s-a deteriorat. A murit după două săptămâni”, au spus cercetătorii în studiu.

Cercetătorii au analizat ambele seturi de teste, au cercetat materialul genetic și au constatat că femeia s-a îmbolnăvit de două ori cu COVID-19.

Până azi, cercetătorii au confirmat doar 23 de cazuri de reinfecție cu coronavirus, însă toți pacienții s-au vindecat.