Țara care a organizat primul festival la care au participat 1.500 de oameni. Singura condiție impusă participanților

Țara care a organizat primul festival la care au participat 1.500 de oameni. Singura condiție impusă participanților Sursa: Profimedia
  • Festivalul a avut loc în acest weekend
  • Testați în prealabil, participanții la festival au putut face un alt test rapid la intrarea în locație
  • Și Spania și Germania au organizat festivaluri

După Spania și Germania, și Olanda a experimentat normalitatea post-COVID-19. În acest weekend, a fost organizat un festival în Biddinghuizen, la un an după ultima sa ediție. 1.500 de persoane au putut participa la eveniment, iar singura condiție a fost să prezinte un test COVID negativ.

Testați în prealabil, participanții la festival au putut face un alt test rapid la intrarea în locație.

Participanții au descărcat o aplicație și au scanat un cod QR la intrarea la festival pentru a dovedi că testul lor a fost negativ. „Dacă acesta este singurul mod de a ajunge la un festival, așa să fie”, a spus un participant.

Potrivit microbiologului olandez Andreas Voss, aceste teste sunt cruciale pentru ca astfel de evenimente să poată fi organizate în viitor.

La Barcelona, ​​un astfel de concert-test, la care au participat peste 1000 de persoane a avut loc în decembrie anul trecut și nicio persoană nu a fost testată pozitiv după eveniment.

Începând cu săptămâna trecută, Olanda a înregistrat în medie 5.555 de cazuri noi pe zi, cel mai mare numar din 18 ianuarie.