• Primul medicament fitofarmaceutic este aprobat pentru studiu clinic de agenţia naţională a Medicamentelor din India pentru Covid 19
  • Studiul se va desfăşura în 12 centre din India pe 210 pacienţi, iar specialiştii aşteaptă rezultatele în octombrie
  • Medicamentul numit AQCH şi-a arătat eficienţa împotriva SARS Cov 2 în studiile in vitro

AQCH. Aşa se numeşte primul medicament derivat din plante care intră în studii clinice pentru Covid 19.

Gigantul Sun Pharma a primit aprobare de la Agenţia Naţională a Medicamentelor din India pentru efectuarea fazei a II-a a studiilor clinice, care vor fi realizate în 12 centre din India pe 210 pacienţi infectaţi cu Covid.

Deja medicamentul a dat rezultate promiţătoare pe studiile in vitro pe care experţii companiei le-au realizat în colaborare cu un institut din Italia.

Recomandări

PUTIN ÎL VIZITEAZĂ PE KIM
NETANYAHU DIZOLVĂ CABINETUL
MACRON ARUNCĂ PARTIDUL ÎN AER
BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ

AQCH ar funcţiona ca un antiviral eficient împotriva SARS COV 2, deşi iniţial el a fost creat pentru febra Dengue, o febră hemoragică severă care apare în ţările asiatice şi africane.

„Preparatul fitofarmaceutic este un preparat care are la bază extracte de plante sau combinaţii de plante, dar care au efect farmacologic. Sunt substanţe la fel ca şi substanţele active medicamentoase, doar că provin din plante, ele au efecte terapeutice, dar cu mult mai puţine reacţii adverse decât au substanţele active care de obicei sunt de sinteză.

Sunt condiţionate şi preparate exact ca un medicament, de aceea trebuie să treacă prin studii clinice.

Dacă îşi dovedeşte eficienţa şi siguranţa, îl putem aduce în România după ce se termină studiile clinice de fază 3, eu zic că la începutul anului viitor”, spune Dragoş Damian, preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.