Primul parc de distracții care devine centru de vaccinare anti-Covid

  • Parcul de distracţii Disneyland – Anaheim, California – va fi primul centru de vaccinare anti-COVID-19
  • Centrul urmează să se deschidă la sfârșitul acestei săptămâni
  • 39.839 de noi cazuri Covid-19 s-au înregistrat luni în California

Primul parc de distracții Disney – Anaheim, California – devine centru de vaccinare împotriva Covid-19. Aici vor putea fi vaccinați mii de oameni în fiecare zi, în condițiile în care iconicul parc tematic este închis de la jumătatea pandemiei.

Parcul tematic va fi un amplu „centru de vaccinare”, scrie Forbes. Centrul urmează să se deschidă la sfârșitul acestei săptămâni, au spus oficialii.

În mod normal, o operaţiune de această dimensiune necesită luni de planificare. Dar regiunea, împreună cu partenerii noştri de la OCFA (Orange County Fire Authority) şi Disney, împreună cu oraşul Anaheim, au creat acest centru de vaccinare în doar câteva zile”, au spus oficialii.

În acest moment, se pot vaccina aici numai californienii care intră în prima fază, respectiv lucrătorii din domeniul sănătății, oamenii legii și cei cu vârsta peste 75 de ani.

„În curând vom putea vaccina peste 7.000 de oameni în fiecare zi chiar în această locaţie”, a spus Andrew Do, preşedinte, Consiliul de supraveghere al judeţului Orange.

Informația vine după ce oficialii au anunțat că și Stadionul Dodger, „casa” echipei de baseball Los Angeles Dodgers, va deveni centru de vaccinare Covid-19.

39.839 de noi cazuri Covid-19 s-au înregistrat luni în California. Conform New York Times, statul ocupă locul trei în țară în privința cazurilor Covid-19 pe cap de locuitor. Los Angeles, aflat în apropiere de Disneyland, a fost afectat în mod deosebit, având luni aproape o treime din totalul cazurilor noi – 12.617 cazuri.

Disneyland a rămas închis din martie. Închiderea parcului a avut un efect economic devastator asupra zonei, spun oficialii, iar parcurile tematice Disney au făcut concedieri masive.