• Este primul studiu despre un tratament prevenitiv pentru Covid-19
  • Regeneron a anunțat că va depune la FDA o solicitare de extindere a autorizației de punere pe piață
  • În acest moment, în Statele Unite și Uniunea Europeană, Regeneronul poate fi folosit la bolnavii de Covid-19 cu forme ușoare și medii, care prezintă un risc mare de face forme severe

Cocktailul de anticorpi de la Regeneron a redus riscul de a face forme simptomatice de boală cu 81%, la persoanele nevaccinate, dar care au stat în aceeași casă cu bolnavi de Covid-19, scrie The Wall Street Journal.

Este primul studiu ce vizează un tratament prevenitiv pentru Covid-19. Regeneron a anunțat că va depune la FDA o solicitare de extindere a autorizației de punere pe piață.

În acest moment, în Statele Unite și Uniunea Europeană Regeneronul poate fi folosit la bolnavii de Covid-19 cu forme ușoare și medii, care prezintă un risc mare de face forme severe.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Rezultatele stduiului indică faptul că medicamentul poate fi folosit preventiv, el fiind deja utilizat pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de Covid-19, în America și UE.

„Cu peste 60.000 de americani care continuă să fie diagnosticați cu Covid-19 în fiecare zi, cocktailul de anticorpi REGEN-COV poate ajuta la asigurarea protecției imediate a persoanelor nevaccinate care sunt expuse virusului”, a declarat George D. Yancopoulos, președintele Regeneron.

Regeneron a publicat datele din faza a treia a studiului într-un comunicat de presă, dar concluziile nu au fost încă publicate într-un jurnal științific evaluat de specialiști.

Studiul a fost realizat de Regeneron și Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase.

Din studiu au făcut parte 1.500 de persoane care trăiesc cu cineva diagnosticat recent cu Covid-19. Au primit aleatoriu medicamentul Regeneron sau un placebo.