• Experții OMS recomandă, pentru prima dată, Casirivimab şi Imdevimab pentru pacienții cu risc mare la o formă gravă de Covid.
  • Potrivit OMS, studiile demonstrează că o combinație dintre cele două medicamente poate să îmbunătățească şansele de supravieţuire ale pacienţilor.

OMS recomandă un tratament preventiv care vine sub forma unui mix de medicamente, acesta fiind util pentru toate persoanele care riscă să se îmbolnăvească grav cu COVID-19, conform website-ului oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.

Cele două medicamente propuse sunt Casirivimab și Imdevimab, produse de compania Regeneron și de compania elvețiană Roche.

OMS spune că mixul de medicamente se poate administra și pacienților infectați cu noul coronavirus și care riscă să dezvolte o formă severă de COVID-19 și să aibă nevoie de tratament în unitățile de terapie intensivă.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

OMS îndeamnă Guvernele să abordeze problema prețului ridicat și a producției limitate a combinației de anticorpi Regeneron, dar și să asigure utilizarea sigură a medicamentului.

Având în vedere costul ridicat și disponibilitatea redusă a terapiei combinate, UNITAID negociază cu Roche Pharmaceutical, care produce în prezent medicamentul, pentru prețuri mai mici și o distribuție echitabilă în toate regiunile, mai ales acolo unde veniturile sunt mici și medii, scrie OMS în anunțul oficial.

Mai mult, OMS discută în paralel și cu compania pentru o donație și o distrubuție a medicamentului prin intermediul UNICEF, conform criteriilor de alocare stabilite de OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un apel către producătorii care ar putea să-și prezinte produsele pentru precalificare, ceea ce ar permite o accelerare a producției, ceea ce înseamnă că tratamentul ar fi disponibil la scară largă.

Oficialii OMS vor ca tehnologia utilizată pentru fabricarea versiunilor biosimilare să fie disponibilă și altor producători, astfel încât toți pacienții care ar putea avea nevoie de tratament să aibă acces la el.