Proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2020 nu a fost susținută de toți elevii din Iași. Doi dintre ei sunt internați în spital din cauza COVID-19

Proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2020 nu a fost susținută de toți elevii din Iași. Doi dintre ei sunt internați în spital din cauza COVID-19 Sursa Foto: Sputnik / Ramil Sitdikov
  • Doi elevi din Iași nu au susținut miercuri proba de Matematică de la Evaluarea Națională pentru că sunt internați în spital, după ce au fost depistați cu COVID-19.
  • Alți 13 absolvenți de clasa a opta sunt în izolare la domiciliu.
  • Procentul general de participare la examen în județul Iași este de 87,96%.

Prezența la proba de Matematică a examenului de Evaluare Națională a fost în județul Iași de 87.98%. Au participat 6.513 candidați din totalul celor 7.402 absolvenți de clasa a opta înscriși la examen.

Doi dintre cei care au lipsit sunt spitalizați, iar alți 13 sunt în izolare la domiciliu.

„Sunt doi elevi spitalizați, fiind cazuri de COVID-19: un elev de la Liceul cu Program Sportiv Iași, un elev de la Școala Gimnazială Motca, un elev care de altfel se afla în evidențele DSP și care a fost internat marți. Alți 13 elevi se află în izolare la domiciliu și vor putea susține proba în etapa specială a examenului care se va desfășura în zilele de 29 și 30 iunie”, a declarat Irina Prodan, inspector în cadrul ISJ Iași.

Potrivit acesteia, niciun elev nu a fost depistat la proba de miercuri cu temperatură mai mare de 37,3 grade și nu au fost cazuri de tentative de fraudă.

Autorul articolului: Cosmin Pîrv