• Pontențialii donatori evită spitalele în contextul pandemiei
  • Fenomenul duce la oprirea inseminărilor și la creșterea timpul de așteptare cu ani de zile
  • „Rămânem fără spermă. Nu am avut niciodată atât de puțini donatori ca în ultimul an„, spun medicii

Suedia se confruntă cu o criză acută de spermă, din cauza faptului că pontențialii donatori evită spitalele în contextul pandemiei. Fenomenul duce la oprirea inseminărilor și la creșterea timpul de așteptare cu ani de zile, scrie Reuters.

„Rămânem fără spermă. Nu am avut niciodată atât de puțini donatori ca în ultimul an„, a spus Ann Thurin Kjellberg, șefa unității de reproducere la Spitalul Universitar din Göteborg.

Lipsa a dus la creșterea timpului de așteptare pentru sarcinile asistate de la aproximativ 6 luni la cel puțin 30 de luni, în ultimul an, au declarat mai mulți medici pentru Reuters.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Este stresant că nu putem obține o dată clară pentru tratament”, a spus Elin Bergsten, profesor de matematică, în vârstă de 28 de ani, din sudul Suediei.

În urmă cu doi ani, Bergsten și soțul ei au aflat că nu poate să producă material seminal, iar perechea a solicitat imediat o sarcina asistată.

Este un fenomen național”, a spus Thurin Kjellberg. „S-a epuizat în Göteborg și Malmo, în curând se vor epuiza în Stockholm”, a adăugat ea, făcând referire la cele mai populate trei zone ale țării.