• Șase persoane din Statele Unite care au fost imunizate cu acest ser au suferit tromboze
  • Trombozele au apărut la aproximativ două săptămâni de la vaccinare
  • Cele șase persoane sunt femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani

Autoritățile de reglementare din domeniul medical din SUA cer o pauză în utilizarea vaccinului Johnson & Johnson. Conform acestora există motive de îngrijorare cu privire la conexiunile ce pot fi făcute între ser și apariția cheagurilor de sânge, scrie presa americană.

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente și centrele pentru Controlul Bolilor cer stoparea utilizării acestui vaccin, pentru a putea face verificări suplimentare cu privire la siguranța serului, scrie New York Times.

Agențiile federale de sănătate au cerut marți o pauză imediată în utilizarea vaccinului într-o singură doză Johnson & Johnson, după ce șase persoane din Statele Unite care au fost imunizate cu acest ser au dezvoltat o tulburare rară. Acestea au avut cheaguri de sânge, la aproximativ două săptămâni de la vaccinare, au informat oficialii despre decizie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Întreruperea vaccinării, „o precauție extremă”

FDA a spus că recomandarea este „din precauție extremă”, adăugând că evenimentele adverse observate sunt deocamdată extrem de rare, potrivit The New York Times.

Siguranța vaccinului COVID-19 este o prioritate absolută pentru guvernul federal și luăm foarte în serios toate rapoartele privind problemele de sănătate în urma vaccinării COVID-19. Persoanele care au primit vaccinul J&J care dezvoltă dureri de cap severe, dureri abdominale, dureri de picior sau dificultăți de respirație în termen de trei săptămâni de la vaccinare ar trebui să contacteze furnizorul lor de asistență medicală”, a declarat FDA într-o declarație comună cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Aproape șapte milioane de oameni din Statele Unite s-au vaccinat cu Johnson & Johnson și aproximativ nouă milioane de doze au fost expediate către statele americane, potrivit datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.