• Un hot dog îți „fură” 36 de minute din viață.
  • Cercetătorii americani au analizat 5.853 de alimente.

Experții în sănătate de la Universitatea din Michigan au descoperit că de fiecare dată când mănânci un singur hot dog pierzi 36 de minute din viaţă, relatează IFLS

Într-un studiu publicat luna aceasta în revista Nature Food, cercetătorii au analizat 5.853 de alimente din dieta SUA şi au măsurat efectele în minute de viaţă sănătoasă câştigate sau pierdute.

„Înlocuirea a doar 10% din aportul caloric zilnic de carne de vită și carne procesată cu un amestec divers de cereale integrale, fructe, legume, nuci, leguminoase și fructe de mare selectate ar putea reduce, în medie, amprenta de carbon dietetică a unui consumator american cu o treime și adăugați 48 de minute sănătoase de viață pe zi”, au scris autorii studiului, Olivier Jolliet și Katerina Stylianou, pentru The Conversation.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Experții au venit cu un indice care calculează sarcina benefică sau dăunătoare pentru sănătate în minute de viaţă sănătoasă.

„De exemplu, se pierd 0,45 minute pe gram de carne procesată sau se câştigă 0,1 minute pe gram de fructe. Ne uităm apoi la compoziţia fiecărui aliment şi apoi înmulţim acest număr cu profilurile alimentare pe care le-am dezvoltat anterior”, spune Olivier Jolliet.

Unul dintre alimentele pe care cercetătorii le-au măsurat a fost și un hot dog. Așadar, aceștia au ajuns la concluzia că acest aliment îți „fură” 36 de minute din viață.