• Măștile de protecție devin obligatorii și în aer liber în statul american New Jersey
  • Purtatul măştii în spaţii deschise este obligatoriu și în Catalonia
  • Măsurile vin în contextul în care cazurile de Covid-19 continuă să crească într-un ritm alert

Guvernatorul statului american New Jersey, Phil Murphy, a anunţat miercuri un decret care impune oamenilor să poarte măşti faciale în aer liber, atunci când distanţarea socială nu este posibilă. Măsura vine după o creștere a ratei de infectare cu Sars-COV-2, relatează Reuters.

New Jersey este unul dintre cele mai afectate state americane. Numărul morților cauzate de Covid-19 în New Jersey și New York se ridică la 47.000, aproape o treimi din totalul deceselor de coronavirus în SUA (peste 132.000).

În multe state, purtatul măștii este obligatoriu în spații închise și doar recomandat în spații deschise.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Phil Murphy, guvernatorul din New Jersey, a motivat introducerea măștilor obligatorii și în aer liber spunând că ”este o chestiune de viață și de moarte”. Senatorul republican a numit măsura una ”represivă”.

Tot miercuri, oficialii din Catalonia au anunțat că măștile devin obligatorii în spații deschise pentru toate persoanele de peste 6 ani, indiferent daca distanțarea socială poate fi respectată sau nu. Cei care nu respectă măsura, sunt amendați cu 100 de euro, potrivit Euronews.

Decizia vine după ce Catalonia a impus sâmbătă noi măsuri de izolare pentru Segria, o zonă cu peste 200.000 de persoane.