Purtarea măștii în aer liber devine obligatorie în New Jersey. Catalonia impune aceeași măsură

Guvernatorul statului american New Jersey, Phil Murphy, a anunţat miercuri un decret care impune oamenilor să poarte măşti faciale în aer liber, atunci când distanţarea socială nu este posibilă. Măsura vine după o creștere a ratei de infectare cu Sars-COV-2, relatează Reuters.

New Jersey este unul dintre cele mai afectate state americane. Numărul morților cauzate de Covid-19 în New Jersey și New York se ridică la 47.000, aproape o treimi din totalul deceselor de coronavirus în SUA (peste 132.000).

În multe state, purtatul măștii este obligatoriu în spații închise și doar recomandat în spații deschise.

Phil Murphy, guvernatorul din New Jersey, a motivat introducerea măștilor obligatorii și în aer liber spunând că ”este o chestiune de viață și de moarte”. Senatorul republican a numit măsura una ”represivă”.

Tot miercuri, oficialii din Catalonia au anunțat că măștile devin obligatorii în spații deschise pentru toate persoanele de peste 6 ani, indiferent daca distanțarea socială poate fi respectată sau nu. Cei care nu respectă măsura, sunt amendați cu 100 de euro, potrivit Euronews.

Decizia vine după ce Catalonia a impus sâmbătă noi măsuri de izolare pentru Segria, o zonă cu peste 200.000 de persoane.

Exit mobile version