Raed Arafat: „22 de municipii și 15 orașe din România au rata de incidență peste 3 la mia de locuitori”

raed arafat raed arafat
  • Raed Arafat a dezvăluit o statistică îngrijorătoare în ceea ce privește cazurile de infectare cu coronavirus din România.
  • Potrivit șefului DSU, 22 de municipii și 15 orașe din România au trecut de pragul de 3 la rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori.
  • În prezent, sunt 615 localități cu incidența între 1,5 și 3 la mia de locuitori.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a mărturisit, marți seara, că 22 de municipii și 22 de orașe din România au sărit pragul de 3 la rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori. În momentul de față, sunt 615 localități care au incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori. În aceste cote de incidență se regăsesc 44 de minicipii și 40 de orașe.

Conform secretarului de stat, unele dintre municipiile care au incidența de peste trei la mie sunt: București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

„De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar. Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 – 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, pentru Digi 24.