• Raed Arafat a afirmat că România a pierdut un număr mare de medici tineri din cauza reducerilor salariale.
  • Arafat a mai spus că nu numai salariul este problema, ci și alte câteva chestiuni care țin de politica de resurse umane din România.
  • Raed Arafat: „Mecanismul de intrare în sistemul medical este unul anacronic. La fiecare ocupare de post reexaminăm medicul de parcă dă examen de specialitate”.

Raed Arafat a vorbit la Prima TV despre personalul medical din România, declarând că țara a pierdut un număr foarte mare de medici tineri din cauza reducerilor salariale.

În plus, Arafat a subliniat că nu doar salariile sunt o problemă în România, ci și politicile de resurse umane.

„Ca să păstrezi personalul trebuie să rezolvi câteva chestii pentru politica de resurse umane în sănătate. Lucrurile trebuie abordate un pic altfel. Și cred că vom vedea astfel de abordări”, a spus Raed Arafat.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Raed Arafat, despre mecanismul de intrare în sistemul sanitar din România: „Este anacronic”

„Sunt posturi, este nevoie de medici, clar că trebuie asigurată finanțarea și trebuie schimbat mecanismul de intrare în sistem. Am comentat de o mie de ori că mecanismul de intrare este unul dintre cele mai anacronice mecanisme. La fiecare ocupare de post, noi reexaminăm medicul de parcă dă examen de specialitate, când alte țări fac interviu.

Dacă ai zeci de posturi și-ți vine un singur om, în altă țară îl ia imediat și îl pune într-o perioadă probatorie. La noi aștepți până se publică în Viața Medicală, în nu știu ce, durează trei, patru luni, uneori mai mult. Astea toate ne-au întârziat. Angajarea trebuie să fie mult mai flexibilă, nu trebuie să fie un nou examen de specialitate”, a explicat Raed Arafat.