• În plin val al patrulea, România cere sprijinul Uniunii Europene pentru a face față presiunii care există pe sistemul sanitar.
  • Vineri, la bilanțul zilnic al cazurilor de COVID-19 confirmate în 24 de ore, a fost stabilit un nou record absolut: nu mai puțin de 385 de decese cauzate de infecția cu coronavirus.
  • „Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, vorbește despre posibilitatea apariției celui de-al cincilea val al pandemiei. Acest lucru va fi posibil dacă oamenii nu se imunizează și dacă acest virus va suferi noi mutații.

„Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Raed Arafat a punctat că în țările în care rata vaccinală este mare viața este aproape de normalitate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Dacă nu ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice, şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. În țările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”, a punctat șeful DSU.

În plin val al patrulea, România cere sprijinul Uniunii Europene pentru a face față presiunii care există pe sistemul sanitar.

Mai multe, vineri, la bilanțul zilnic al cazurilor de COVID-19 confirmate în 24 de ore, a fost stabilit un nou record absolut: nu mai puțin de 385 de decese cauzate de infecția cu coronavirus.