• În săptămâna 26 iulie – 1 august 2021, 50.3% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Constanța, Cluj, Ilfov și Timiș.
  • 71.4% din totalul deceselor au fost înregistrate în Neamț, Bacău, Călărași, Satu Mare și Botoșani.
  • De la începutul pandemiei până în prezent: 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

50,3% din totalul cazurilor de COVID-19 confirmate în intervalul 26 iulie – 1 august au fost înregistrate în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Ilfov şi Timiş, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Totodată, 81.5% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Potrivit raportului săptămânal al INSP, 71.4% din totalul deceselor au fost înregistrate în Neamţ, Bacău, Călăraşi, Satu Mare si Botoşani. De asemenea, 85.7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 14,3% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.   Totodată, 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbaţi. Iar 94.6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN