• În comuna Dioști, din județul Dolj, rata de infectare a ajuns la 21,69 la mia de locuitori
  • Primarul comunei Dioști, Dumitru Iliescu: „Sunt convins că după 14 zile va scădea rata de infectare și vom trece în «scenariul galben»“
  • În Dioști, rata e de șapte ori mai mare față de cea de 3 din scenariul roșu, potrivit ultimei raportări a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj

Rata de infectare din comuna doljeană Dioști depășește scenariul cel mai grav gândit de autorițățile din România, cel roșu, cu o rată de infectare ce depășește 3 la mia de locuitori. În Dioști, rata e de șapte ori mai mare, potrivit ultimei raportări a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj.

Probabil te întrebi cum s-a ajuns la această situație. Ei bine, la sfârșitul lunii trecute, rata de infectare cu Covid-19 în Dioști era de 16,73 la mia de locuitori, conform situației epidemiologice din 30 octombrie, scrie Gazeta de Sud.

Era un record la nivel național, 121 de persoane din Dioști, din cei 2.800 de locuitori ai comunei, fiind depistate cu Covid-19, iar situația nu s-a îmbunătățit zilele următoare. Din contră, joi, în Dioști rata de infectare a ajuns la 21,69 la mia de locuitori.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Primarul comunei Dioști, Dumitru Iliescu: „Sunt convins că după 14 zile va scădea rata de infectare și vom trece în «scenariul galben»“

Dumitru Iliescu, primarul comunei, spune că rata de infectare este din cauza centrelor pentru persoanele cu handicap, adulți și copii, care există în localitate și care sunt în subordinea DGASPC Dolj.

„Avem o rată mare de infectare, de peste 15 la mia de locuitori, dar asta se datorează numărului mare de teste care se fac din 14 în 14 zile, la cele trei centre pentru îngrijirea persoanelor cu handicap din comună. Majoritatea cazurilor de coronavirus din Dioști sunt, așadar, din rândul celor din centre, personal angajat și rezidenți. Se fac, repet, foarte multe teste. Cei depistați pozitiv au stat în izolare, apoi revin la muncă. Nu am avut focare familiale, doar pe cei din rândul angajaților din aceste centre de recuperare“, spune primarul.

„Repet că la noi se respectă regulile de protecție. Cred că dacă s-ar face mai multe teste și în alte comune și acolo ar putea crește această rată de infectare raportată la mia de locuitori. Sunt convins că după 14 zile nu doar că va scădea rata de infectare de la noi, ci vom trece chiar în «scenariul galben»“, a adăugat primarul din Dioști.