• Raportarea de marți: 14 județe verzi, 22 galbene și 6 roșii
  • Opt localități din județul Ilfov sunt în continuare în carantină zonală
  • Marți au fost 4.637 de noi infecții în țară

Harta incidenței arată din ce în ce mai bine, numai galben și verde în aproape toată țara.

Doar 6 județe mai sunt roșii: Timiș, Brașov, București, Cluj, Constanța și Ilfov. Cifrele arată că Ilfovul este din nou în topul incidenței pe țară, cu 4.96 infecții la mia de locuitori.

Subprefectul de Ilfov, Andrei Scutelnicu, spune că nu este deloc îngrijorătoare situția, ba dimpotrivă.

Recomandări

SCUMPUL MAMII
MACRON LUPTĂ CU FAKE-NEWS PE UCRAINA
„RĂSĂ” AȘA
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
BIDEN FAC ECHIPĂ CU OBAMA ȘI CLINTON

Nu înseamnă că nu se respectă și de aceea suntem pe primul loc. Nu pot să spun că e o situație îngrijorătoare din moment ce localități în care aveam peste 11, gen Chiajna sau Otopeni au ajuns la 5”, a spus Andrei Scutelnicu, subprefect de Ilfov.

La polul opus, județul Harghita este un exemplu. A trecut deja în zona verde și are cea mai mică incidență, de 0.4 infecții la mia de locuitori.

În Harghita se lucrează, zilnic, în jur de 250-300 de teste. Prefectul Ion Proca spune care e rețeta unei incidențe scăzute în județul său.

Avem o foarte bună acțiune a structurilor noastre aici, în judet. Mă refer și la poliție, și jandarmerie, dar si la personalul si grija cu care a fost tratată problema de către personalul medical. Am monitorizat cu mare atenție localitatile cele mai expuse, respectiv aglomerarile urbane”, a explicat Proca.