• Starea de urgență s-a încheiat la finalul lunii iunie și au început să fie implementate relaxările.
  • Au fost descoperite 21 de focare de infecție cu coronavirus.
  • De la 8 cazuri de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori, înregistrate la finalul lui iunie, s-a ajuns la 27 de cazuri la 100.000 de oameni.

Spaniolii s-au mai relaxat, unele restricții au fost ridicate și parcă populația și-a reluat cursul normal al vieții. Doar că virusul atacă în continuare.

Astfel, au fost descoperite 21 de focare de infecție cu coronavirus, cele mai multe fiind concentrate în jurul orașelor catalane din Barcelona și Lleida, relatează Reuters.

De la 8 cazuri de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori, înregistrate la finalul lui iunie, s-a ajuns la 27 de cazuri la 100.000 de oameni. Motivul? Starea de urgență s-a încheiat la finalul lunii iunie și au început să fie implementate relaxările.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Pe parcursul weekendului trecut au fost raportate 4.581 cazuri noi de coronavirus, iar totalul a ajuns la 264.836. Peste 28.000 de oameni au murit din cauza COVID-19.

„Odată cu relaxarea restricțiilor au apărut și focarele de infecție”, a declarat ministrul Sănătății, Salvador Illa.

„Vorbim despre adunări de familie la care au participat foarte multe persoane și la spații publice asociate cu viața de noapte”, a adăugat acesta.