UPDATE 17.20 Reacția AstraZeneca

„Datele publicate ieri s-au bazat pe o analiză intermediară a datelor din 17 februarie.

Am revizuit evaluarea preliminară a analizei primare, iar rezultatele au fost în concordanță cu analiza intermediară. Acum finalizăm validarea analizei statistice.

Vom interacționa imediat cu consiliul independent de monitorizare a siguranței datelor pentru a împărtăși analiza noastră primară cu cele mai noi date de eficacitate. Intenționăm să publicăm rezultatele analizei primare în termen de 48 de ore“, transmite AstraZeneca.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

Știrea inițială

Producătorul de vaccinuri anti-COVID AstraZeneca ar fi oferit o imagine incompletă asupra eficacității serului, furnizând date incomplete, relatează Reuters.

Data Safety Monitoring Board, un comitet independent care a monitorizat studiul clinic, și-a exprimat îngrijorările cu privire la informații incomplete oferite de AstraZeneca.

„Ceea ce ar fi putut construi o imagine completă despre eficacitatea vaccinului”, a transmis Institutul Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite, condus de Anthony Fauci.

Mențiunea este publicată la numai o zi după ce datele unui studiu clinic arată că vaccinul ar avea rezultate foarte bune, peste așteptări.

Vaccinul dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford ar fi avut o eficacitate de 79% în studiile derulate în Chile și Peru, conform datelor furnizate.

S-a arătat o eficiență de 100% chiar și pentru formele critice și severe ale bolii.

„Solicităm companiei să lucreze cu Data Safety Monitoring Board pentru a evalua aficacitatea vaccinului și pentru a oferi date complete și actualizate. Acestea ar trebui să fie publicate cât mai curând posibil”, a transmis Institutul Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite.

AstraZeneca a fost contactată de Reuters pentru un comentariu, dar producătorul de vaccinuri anti-COVID nu a oferit un răspuns pentru moment.