Reacția AstraZeneca, după ce s-a scris că vaccinul său are o eficiență redusă în cazul vârstnicilor: „Complet incorect“

Reacția AstraZeneca, după ce s-a scris că vaccinul său are o eficiență redusă în cazul vârstnicilor: „Complet incorect“ Profimedia
  • Au apărut informații potrivit cărora vaccinul AstraZeneca este mai puțin eficient la persoanele de peste 65 de ani
  • Compania farmaceutică a reacționat și neagă informațiile
  • AstraZeneca: „Complet incorect“

AstraZeneca a negat, luni, că vaccinul său anti-COVID-19 nu este prea eficient pentru oamenii cu vârste peste 65 de ani, după ce presa germană a scris că oficialii se tem că vaccinul ar putea să nu fie aprobat în Uniunea Europeană pentru a fi utilizat la vârstnici, scrie Reuters.

Ziarele Handelsblatt și Bild au scris în materiale separate că vaccinul dezvoltat în colaborare de AstraZeneca și Oxford University ar avea o eficacitate de 8% sau mai mică de 10% la persoanele de peste 65 de ani.

Într-un răspuns scris, AstraZeneca a descris articolele presei germane ca fiind „complet incorecte“. Reprezentanții companiei spun că utilizarea vaccinului la vârstnici este susținută de comitetul britanic comun pentru vaccinare și imunizare.

De asemenea, a precizat că analizele de sânge ale persoanelor în etate care au participat la studiu au arătat un răspuns imun puternic.