Tranșa de peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer care trebuia să ajungă azi-dimineață întârzie. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță

  • Valeriu Gheorghiță: Întârzierea nu dă peste cap programul de vaccinare.
  • În luna aprilie ar urma să primim 3.100.000 de doze.
  • Noua tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech ar urma să fie livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

O nouă tranșă de vaccin Pifzer care urma să ajungă luni în România, mai întârzie. Valeriu Gheorghiță spune că întârzierea nu dă peste cap programul de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid: „Întârzierea nu dă peste cap programul de vaccinare. Ne așteptăm ca în această zi să ajunga dozele. Nu știm ora exactă. Au fost distribuite încă de vineri dozele pentru 3 zile, sâmbătă, duminică și ziua de luni și mai avem un stoc care ne poate acoperi inclusiv ziua de marți.”

Vaccinurile ar urma să ajungă pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

CNCAV precizează că acestea sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.