• Gheorghiță: Faptul că au fost vaccinate astăzi persoane care nu aparțin etapei 1 nu este o tragedie
  • Gheorghiță: Până la urmă important este ca au fost vaccinate
  • Managerul Spitalului Găeşti a anunțat pe Facebook că la această unitate medicală se poate vaccina oricine

Managerul Spitalului Găeşti, Laurenţiu Beluşică, a anunţat că vaccinează pe oricine doreşte, nu numai cadre medicale.

Managerul spitalului a declarat pentru Realitatea Plus că refuză să arunce dozele de ser neutilizate şi, prin urmare, a început să vaccineze orice doritor, indiferent de vârstă sau de gradul de risc privind efectele bolii.

Întrebat marți, într-o conferință de presă, despre acestă situație, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vacciare, a declarat că „nu este o tragedie”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Am luat și noi la cunoștință de situația de la spitalul din Găești și pot să vă spun următoarele lucruri: faptul că au fost vaccinate astăzi persoane care nu aparțin etapei 1 nu este o tragedie. Până la urmă important este ca au fost vaccinate.

Faptul că nu s-au respectat procedurile și anume beneficiarii vaccinurilor să fie cei din etapa 1, așa cum prevede strategia, pentru că nu întâmplător această etapizare a fost făcută tocmai pentru a echilibra disponibilitatea reală a vaccinurilor cu persoanele care au cea mai mare nevoie să fie vaccinate în această perioadă, acest aspect urmează să fie verificat. Din acest punct de vedere vorbim local de un management defectuos”, a spus dr. Gheorghiță.

Întrebat în continuare dacă se poate aplica o sancțiune la Spitalul din Găești, Valeriu Gheorghiță a spus că strategia de vaccinare prevede doar modalitățile și liniile directoare după care se dezvoltă și implementează campania de vaccinare.