Reacțiile adverse moderate au apărut după administrarea celei de-a doua doze. Dr. Adrian Marinescu spune însă că nu sunt motive de îngrijorare

Adrian Marinescu, despre posibilele reacții adverse la a doua doză de vaccin: „Sunt situații extrem de rare” Sursa Foto: Mediafax / Eduard Vinatoru
  • Studiile arată că reacțiile adverse moderate au apărut după administrarea celei de-a doua doze
  • Dr. Adrian Marinescu spune că nu există motive de îngrijorare
  • România a vaccinat peste 200.000 de persoane

La trei săptămâni de la începutul campaniei de vaccinare, avem puțin peste 200.000 de persoane vaccinate și aproape 800 de reacții adverse minore.

Doctorul Adrian Marinescu îți spune care sunt cele mai întâlnite reacții și la cine poți apela când ele apar.

În condițiile în care sunt de intensitate mică către medie, vom lua legătura cu medicul de familie. În general, sunt reacții adverse la locul de injectare, ca, de exemplu durere, roșeață, lucruri care se rezolvă în câteva ore, maxim o zi.

Specialiștii spun că, în studiile clinice, reacțiile adverse moderate au apărut, mai ales, după doza a doua. Și asta pentru că răspunsul imun al organismului este mai puternic. Doctorul Marinescu spune însă că nu sunt motive de îngrijorare.

În continuare, scopul principal rămâne să creștem numărul celor vaccinați.

Noi am ajuns să vaccinăm și 200 de persoane și cred că, dacă același lucru se va întâmpla la toate centrele de vaccinare, dacă acest număr al centrelor de vaccinare va crește, sigur ne vom încadra în lucrurile prognozate.