• 172.000 de persoane sunt pe listele de aşteptare în Capitală.
  • De la începutul campaniei, au fost vaccinate 1.990.392 de persoane.
  • Peste un milion de persoane au fost vaccinate cu două doze.
  • În aprilie va începe vaccinarea prin intermediul medicilor de familie.
  • Aproape 760.000 de români sunt pe listele de așteptare.
  • Guvernul a aprobat testarea COVID în farmacii.
  • Statul va oferi gratuit două milioane de kituri pentru testarea în farmacii.

Record de vaccinări în România: peste 64.000 de doze în ultimele 24 de ore. Campania va prinde viteză şi mai mare în aprilie, spun autorităţile, când va începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.

Bucureştenii, de departe, au cel mai mare apetit pentru imunizare. 172.000 de persoane aşteaptă în capitală, mai mult decât în toate judeţele Moldovei şi Dobrogei la un loc. Urmează judeţul Cluj, cu o listă de aşteptare de 60.000 de persoane. În Timiş, sunt aproape 15 mii de oameni. Specialiştii explică: la Bucureşti, populaţia este numeroasă, dar şi mai informată, iar teoriile conspiraţioniste prind mai bine la sate.


Azi am mai avut un record, unul trist. Peste 1.400 de pacienți internați la ATI, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Alți 175 de români au murit. Sunt peste 6.000 de cazuri noi, din peste 40 de mii de teste rapide.

Între timp, guvernul Cîțu a aprobat folosirea testelor rapide în farmacii, dar măsura nu poate fi pusă în practică până nu semnează ministrul Voiculescu modul de lucru.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Preţul ar putea să difere de la o farmacie la alta, s-ar putea ca unele să vrea să ofere testare gratuită, altele să pună o anumită taxă. Probabil că testarea va deveni un serviciu decontat de Casa de Asigurări, aşa cum este acum testarea de sânge.”