• În Italia pacienții cu sechele pot intra într-un program de recuperare.
  • În România nu există niciun program național de recuperare post Covid.
  • Cezar Irimia, pacient: Mai târziu vom deconta mai scump dacă nu realizăm acest program cât mai repede.

Ai scăpat de Covid 19, însă ai rămas cu sechele. În România nu există niciun program național de recuperare post Covid. Mădălina Bucur a trecut prin boală și a rămas cu multe sechele

Mădălina Bucur, corespondent Aleph News: „Într-adevăr am rămas cu o oboseală, dar problema este că la noi în țară nu știi unde să strigi după ajutor. Nu noi am ales să rămânem cu sechele după Covid 19, așa că ar fi corect să beneficiem gratuit de tratamente și investigații, în cadrul unui program interdisciplinar. Spun interdisciplinar pentru că acest virus nu lasă sechele doar la plămâni, la unii si la rinichi, articulatii, muschi, etc Am găsit doar tratamente locale. De exemplu, sunt spitale unde contra cost ești pus la un aparat li faci exerciții de respirație sau plămânii sunt ventilați printr-o metoda non invazivă. Am vorbit pe aceasta tema si cu Cezar Irimia care a avut covid 19 si are 30 la suta din plâmâni afectați. Te las să asculți ce mi-a zis.”

Cezar Irimia, pacient: „Mai târziu vom deconta mai scump dacă nu realizăm acest program cât mai repede și să recuperăm fazele incipiente ale sechelelor rămase după Covid. Cum e și în Franța educată și civilizată, deci toate patologiile cronice ar trebui să aibă programe de recuperare”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

În Italia pacienții cu sechele pot intra într-un program de recuperare. Care sunt regulile acolo?


Practic la 60 de zile după negativarea testului poți să intri gratuit într-un program de recuperare care are și scop de studiu experimental. Medicii își propun să afle astfel tratamentele cele mai potrivite pentru recuperarea post Covid. Acolo dosarul tău este analizat de penumolog, medic generalist, ți se fac toate analizele de sânge și ești monitorizat săptămânal. Legat de problema mea cu oboseala cronică vreau să îți spun că nici italienii nu au găsit nicio explicație. Acolo pacienții primesc vitamine pentru un bust de energie.