• România egalează China la numărul de cazuri COVID-19.
  • Guvernul adoptă tot mai multe măsuri de relaxare.
  • Raed Arafat nu recomandă redeschiderea restaurantelor.

Să cânte muzica, să curgă șampania: se redeschid cârciumile, se redeschid teatrele și sălile de cinema, iar copiii se întorc la școală. Ai spune că am învins pandemia și putem să revenim la viața noastră normală. În realitate e jale.

Mai avem puțin și egalăm China la numărul de cazuri – țara de unde a venit coronavirusul.

Chinezii au 85.000 de cazuri și se distrează pe la piscine, noi venim tare din urmă cu 83.000 de cazuri. A fost un nou record azi, peste 1500 de cazuri și 38 de morți.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Cu toate astea, președintele Iohannis – politicianul, ne vorbește despre importanța redeschiderii restaurantelor. Urmează alegerile.

Raed Arafat și Nelu Tătaru – experții, se opun redeschiderii restaurantelor și spun că mai bine le evităm. Eu pe cine să cred?

România versus China: 83.150 de cazuri versus 85.004 cazuri

Chiar la această oră Guvernul caută soluții ca să redeschidă restaurantele, deși pe 27 august 2020, România se confrunta cu un total de 83.150 de cazuri de coronavirus, 3.459 de decese și un record de 1.504 îmbolnăviri în 24 de ore.

Peste hotare, pe 27 august 2020, China raporta un total de 85.004 cazuri, 4.634 decedați și 8 cazuri noi de îmbolnăviri în 24 de ore.

„Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte”, a declarat Raed Arafat, șef DSU.

„Nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele acum. Nu poate fi o recomandare”, a adăugat șeful DSU.

„Rămâne la latitudinea populației, că una e să le deschizi și alta e dacă populația va merge acolo”, a mai spus Arafat.