• Studiul companiei Regeneron vorbeşte despre un cocktail cu anticorpi, care ar avea o eficienţă foarte crescută în faţa coronavirusului
  • Studiul clinic este condus de Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) şi în prima etapă a inclus 400 de voluntari
  • Regeneron a reuşit să producă cocktail-ul de anticorpi astfel încât să poată fi administrat ca injecţie

Compania farmaneutică Regeneron vorbeşte despre un cocktail cu anticorpi, care ar avea o eficienţă foarte crescută în faţa coronavirusului, anunţă Stat News. Practic, oamenii care ar primi această terapie, ar fi imunizaţi în faţa virusului. Analizele sunt destul de avansate, pentru că Regeneron se află în ultimul stadiul al studiului clinic.

Regeneron a produs şi tratamentul experimental pe care l-a luat Donald Trump, atunci când a fost infectat cu Covid-19.

Rezultatele studiului clinic

Studiul clinic este condus de Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) şi în prima etapă a inclus 400 de voluntari. Aceştia aveau un risc ridicat de infectare, pentru că locuiau în aceeaşi gospodărie cu un pacient cu Covid-19. Jumătate dintre voluntari au primit o doză placebo, în timp ce cealaltă jumătate a primit un cocktail de anticorpi Regeneron.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În timp ce opt dintre cei 223 de pacienţi din grupul placebo au dezvoltat simptome Covid şi au fost testaţi pozitiv. Totodată, cei care au primit anticorpii au avut şanse mai mici de a fi purtători asimptomatici ai virusului. 23 de voluntari din grupul placebo au fost testaţi pozitiv cu Covid-19, comparativ cu 10 din grupul celor care au primit anticorpii Regeneron.

De asemenea, studiul clinic a arătat că infecţiile voluntarilor care au primit anticorpii au fost mai puţin severe decât la cei care nu au primit. Infectările pacienţilor din grupul cu anticorpi au durat mai puţin de o săptămână, în timp cei 40% din infectările din grupul placebo au durat şi până la patru săptămâni.

De ce este util cocktail-uri de anticorpi Regeneron dacă au apărut deja vaccinuri anti-Covid

George Yancopoulos, liderul departamentului ştiinţific al companiei Regeneron, a declarat că, în ciuda faptului că mai multe vaccinuri anti-Covid au fost lansate, anticorpii vor ajuta la ruperea lanţului de infectări şi se poate dovedi util pentru persoanele imunocompromise sau care nu se pot vaccina.

Regeneron a reuşit să producă cocktail-ul de anticorpi astfel încât să poată fi administrat ca injecţie, în loc să fie administrat intravenos. Acest lucru ușurează mult administrarea către pacienți.

Germania e prima țară din UE care introduce cocktailul de anticorpi, folosit și de Trump, în tratamentul anti-COVID.

Până la acest moment rezultatele studiului clinic realizat de Regeneron nu au fost evaluate de oamenii de ştiinţă şi nici nu au fost publicate într-un jurnal academic.